EuroBasket: Hrvatska ispala u osmini finala, Talijani izbacili Srbiju

Košarka
BERLIN – Hrvatski su košarkaši poraženi u osmini finala Europskog prvenstva.
 
Finci su izabranike Damira Mulaomerovića pobijedili 94:86. Briljirao je u sastavu pobjednika Lauri Markkanen sa 43 koša i 9 skokova. Kod hrvatskih je košarkaša najefikasniji bio Bojan Bogdanović koji je zabio 23 koša.

“Ne mogu biti zadovoljan sa suđenjem, pogotovo u krucijalnim momentima kada se lomio rezultat. Neću reći da je to odlučilo, ali smatram da je bilo dosta dvojbenih stvari. Žao mi je zbog momaka, zbog svog truda i svega što smo uložili. Dečkima se ne može reći da se nisu trudili, ali nismo bili koncentrirani. Vrlo vjerojatno je ovo i moja zadnja utakmica kao izbornik jer ću, naravno, preuzeti odgovornost na sebe i mislim da to tako treba biti”, priznao je izbornik Damir Mulaomerović.

 

Iako još nema službene potvrde mogla bi ovo biti posljednja utakmica Bogdanovića za hrvatsku reprezentaciju. Službeno se još od najdražeg dresa nije oprostio niti Kruno Simon koji je Finskoj zabio 11 koševa, ali je vrlo vjerojatno da će to u bliskoj budućnosti učiniti. Tako će u četvrtfinalu u utorak Finska igrati protiv Španjolske, dok je Hrvatska treći put u nizu ispala s EuroBasketa u osmini finala. Istim rezultatom 94:86 Italija je u osmini finala iznenadila favoriziranu Srbiju i poslala ih kući.

Odgovori