HNL: Hajduk dobio najveću novčanu kaznu

HNL
ZAGREB – Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica desetog kola, objavljeno je na službenoj stranici SuperSport Prve HNL.

Najveću novčanu kaznu dobio je Hajduk. Splitski klub je dobio 30.000 kuna kazne jer su na utakmici Hajduk – Istra 1961 pripadnici domaće navijačke skupine Torcida smještene na sjevernoj tribini u 81. minuti zapalili najmanje 30 baklji, a od čega su dvije bačene na tartan stazu. Tijekom utakmice od strane iste navijačke skupine još je zapaljeno 13 baklji te su aktivirana tri topovska udara i dvije petarde, stoji u objavi.

 

Lokomotiva je kažnjena s 5.000 kuna jer su na utakmici Lokomotiva – Dinamo gostujući navijači u 66. minuti zapalili pet baklji i dvije dimne bombe koje su izgorjele na gostujućoj tribini, a Dinamo je zbog toga kažnjen sa 6.000 kuna.

Od klubova iz SuperSport Prve HNL još su kažnjeni Gorica, Šibenik i Rijeka. Navedeni klubovi su dobili 5.000 kuna kazne zbog broja opomena i isključenja na jednoj utakmici.

Od igrača, kaznu je dobio igrač Gorice Momčilo Raspopović, koji je zbog isključenja na utakmici Gorica – Osijek kažnjen jednom utakmicom zabrane igranja te s 4.000 kuna.

Odgovori