Odbojkašice spremne za Svjetsko prvenstvo i otvaranje protiv Poljske

Sportmix
ARNHEM –Hrvatske odbojkaške reprezentativke stigle su u Nizozemsku.
Hrvatska otvara 19. FIVB Svjetsko prvenstvo utakmicom s Poljskom u petak, 23. rujna u nizozemskom Anhremu u 18 sati. Nakon dvadeset godina Hrvatska ima priliku za nove uspjehe.

“Nadam da ćemo biti spremni i napraviti jedno malo iznenađenje te u turnir krenuti pozitivno. Očekujemo dobru utakmicu i nadamo se da ćemo ovaj turnir ostati u lijepom sjećanju za sve nas, te da ćemo na najbolji mogući način prezentirati hrvatsku odbojku na Svjetskom prvenstvu”, rekao je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

“Ekipa je jako motivirana i spremna. Uvjeti su nam super. Preostaje nam da se pokažemo u najboljem svjetlu, da damo sve od sebe i doguramo što dalje”, rekla je reprezentativka Božana Butigan.

Optimistična uoči natjecanja je još jedna reprezentativka, Martina Šamadan.

“Trenutno se nalazimo u Nizozemskoj gdje nas očekuju posljednji dani priprema prije početka Svjetskog prvenstva. Iza nas je dugo ljeto. Smatram da je cijela ekipa spremna da pokaže samo najbolje na ovom Svjetskom prvenstvu”, zaključila je Šamadan.

Prvenstvo se u Poljskoj i Nizozemskoj igra od 23. rujna do 15. listopada.

 

FOOTBALL TICKETS

U suradnji s tvrtkom HB Tickets AB, Navijački Radio nudi ulaznice za sportske i glazbene događaje. Naruči ulaznice za Ligu Prvaka koje možete pronaći na ovom linku.

Uz Hrvatsku u Grupi B su Poljska, Turska, Dominikanska Republika, Južna Koreja i Tajland.

Hrvatska nakon Poljske igra utakmicu protiv Dominikanske Republike 27. rujna u 17:30, dan poslije, odnosno 28. rujna protiv Tajlanda u 14 sati, 29. rujna u 17:30 protiv Turske te 1. listopada u 17:30 sati protiv Koreje.

Za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu igraju: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Odgovori