Nogometna U-21 reprezentacija izborila Europsko prvenstvo

Home Nogomet
VEJLE – Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u gostima kod Danske.

Mladi Vatreni nisu najbolje ušli u utakmicu. Nakon samo 19 minuta igre Danci su vodili 2-0 golovima O’Rileya i Frendrupa, a do samog kraja utakmice taj rezultat je stajao na semaforu i vodio Dansku na Euro. Puno prilika imali su naši nogometaši, a tek u 84. minuti za smanjenje prednosti zabija Matanović koji je u igri zamijenio Belju i opravdao povjerenje izbornika Igora Biščana.

 

HB Tickets AB

U suradnji s tvrtkom HB Tickets AB, Navijački Radio nudi ulaznice za sportske i glazbene događaje. Naruči ulaznice za Ligu Prvaka koje možete pronaći na ovom linku.

Utakmica je otišla u produžetke u kojima nije bilo golova, pa se o putniku na Europsko prvenstvo odlučivalo udarcima s bijele točke. U prve tri serije nije bilo promašaja, a u četvrtoj je slijedio po jedan za svaku reprezentaciju. Upravo je Matanović koji je odveo utakmicu u produžetke promašio penal za naše, ali je prije toga to napravio i danski kolega. U šestoj seriji jedanaesterac za Dance nije realizirao Ross, a Marco Pašalić zabija za plasman Hrvatske na Euro. Izbornik Igor Biščan imao je samo riječi hvale za svoje reprezentativce.

„Dečki su prije svega pokazali da imaju pravi karakter i da se bore za dres reprezentacije sa svime što imaju. Kvaliteta nikada nije bila upitna, ostvarili su ogroman uspjeh za sebe i za hrvatski nogomet. Ponosan sam na njih jer je svatko dao svoj doprinos, nije bilo jednostavno i zato im skidam kapu“, rekao je Biščan.

Utakmicu je kratko prokomentirao i Mario Vušković.

„Danci su bili bolji u prvom poluvremenu, nadigrali su nas. U drugom smo bili mi bolji, čim smo odigrali par dobrih dodavanja i smirili loptu mislim da smo lakše dolazili do šansi. Na kraju smo ostavili sve na terenu i ostali koncentrirati na penalima te na kraju zasluženo pobijedili i pokazali da zaslužujemo mjesto na Europskom prvenstvu“, rekao je Vušković.

Europsko prvenstvo na rasporedu je u lipnju i srpnju sljedeće godine u Rumunjskoj i Gruziji, a uz Hrvatsku plasman su izborili Ukrajina, Češka i Izrael.

Odgovori