HNL: Hajduk dočekuje Dinamo u utakmici koja može usmjeriti prvenstvo

HNL Home
SPLIT – Velika su očekivanja od najvećeg derbija u hrvatskom nogometu koji se igra na Poljudu.

Uoči 14. kola SuperSport Prve HNL Dinamo je vodeći s 34 boda, a Hajduk trenutno zaostaje osam. Iz splitskog i zagrebačkog tabora svjesni su da ovo može biti prekretnica cijelog prvenstva, jer u slučaju pobjede Dinamo odlazi na 11 bodova prednosti, a ako slave Bijeli onda se približavaju na pet i prvenstvo ponovno ulazi u neizvjesne vode. Trener Dinama Ante Čačić objasnio je kako oni doživljavaju ovu utakmicu.

“Ovo je generalna proba za Milan u utorak, jer pravi podražaj možemo dobiti samo na ozbiljnim utakmicama. Domaćin će uložiti zadnje atome snage da dođe do tri boda. Ako na to odgovorimo na pravi način onda ćemo dobiti ono što je potrebno”, smatra strateg Dinama.

Poljud će opet biti pun, a trener domaćina Mislav Karoglan uz respekt prema klubu iz Maksimira smatra da njegovi igrači imaju što pokazati u Vječnom derbiju.

“Imamo kvalitetnu momčad i ne bi u detalje, a Dinamo smo dobro analizirali i znamo od kuda prijeti opasnost. U dobroj su formi, a ja ne razmišljam o porazu”, poručio je Karoglan. Početak utakmice je u 18 sati. Ostale utakmice HNL-a igraju se za vikend. U subotu Lokomotiva je domaćin Gorici, a Osijek gostuje kod Varaždina. U nedjelju Šibenik gostuje kod Istre, a kolo u Koprivnici zatvaraju Slaven Belupo i Rijeka.

Odgovori