Dinamo Zagreb – A.C. Milan 0:4

Home
DINAMO (3-5-2): Livaković – Ristovski, J. Šutalo, Perić – Moharrami, Ivanušec, Mišić, Ademi, Ljubičić – Petković, Oršić
MILAN (4-2-3-1): Tatarusanu – Kalulu, Gabbia, Kjaer, Hernandez – Tonali, Benacer – Rebić, De Ketelaere, Leao – Giroud

59′ 0 – 3 Olivier Giroud
 
69′ 0 – 4 Robert Ljubičić

Liga prvaka: Potop Dinama u Maksimiru, Milan slavio 4-0

ZAGREB – Nogometaši Dinama na rasprodanom Maksimiru izgubili su od Milana 4-0 u 5. kolu Lige prvaka i oprostili se od mogućnosti igranja u ovom natjecanju na proljeće. Izjednačeno je bilo u prvih pola sata i oba kluba imala su nekoliko prilika za vodstvo.

Dinamo je imao veći posjed lopte, pucao je pet puta, a gosti duplo više prema golu Modrih, koji su pokleknuli šest minuta prije kraja poluvremena. Nakon slobodnog udarca Tonalija na peterac najsnalažljiviji bio je Gabbia u 39. minuti. U drugom poluvremenu i samo četiri odigrane minute Leao je iskoristio greške obrane Dinama i povećao vodstvo na 2-0 za Milan.

Nevoljama tu nije bio kraj. Ljubičić je srušio Tonalija u svom šesnaestercu, a iz kaznenog udaraca Francuz Giroud bio je precizan za 3-0 u 59. minuti. Deset minuta kasnije ubačenu loptu od Leaa Ljubičić prsima sprovodi u mrežu Livakovića i goste doveo vodstvo od velikih 4-0, a da na golu nije bio raspoloženi Livaković poraz je mogao biti i puno teži.
 
„Dinamo je dobro ušao u utakmicu, imali smo gard i htjeli smo doći do zgoditka kroz nekoliko dobih situacija. To se nije dogodilo i dobili smo primili gol iz prekida, a kad ti ovakva momčad stekne prednost onda je teško to hvatati. To je posljedica kvalitetnog protivnika i velike momčadi. Ja im čestitam”, objasnio je razlog poraza trener Dinama Ante Čačić.
 
U Dinamovoj skupini Salzburg je na svom stadionu izgubio od Chelsea Matea Kovačića 2-1, a prvi gol na utakmici zabio je naš reprezentativac. Na ljestvici Chelsea je vodeći s 10, Milan na drugoj poziciji ima sedam, Salzburg je treći na šest, a Dinamo je posljednji s četiri boda. U posljednjem kolu Plavi gostuju kod Chelsea i moraju pobijediti te čekati slavlje Milana nad Salzburgom ako žele nastaviti natjecanje u Europskoj ligi.
 

„Imamo još jednu utakmicu u grupnoj fazi u Londonu i učinit ćemo sve da izgledamo dobro”, zaključio je Čačić.

Dinamo u Londonu na Stamford Bridgeu igra 2. studenog u 21 sat.

Napisao/la 

Odgovori