Verstappen slavljem u Meksiku oborio rekord

Sport
MEXICO CITY – Vozač Red Bulla, Nizozemac Max Verstappen, koji već ranije u sezoni osigurao drugi uzastopni naslov prvaka, slavio je na Velikoj nagradi Meksika u sklopu Svjetskog prvenstva Formule 1.

HB Tickets AB

U suradnji s tvrtkom HB Tickets AB, Navijački Radio nudi ulaznice za sportske i glazbene događaje. Naruči ulaznice za Formulu 1 koje možete pronaći na ovom linku.

Verstappen je utrku završio 15 sekundi ispred vozača Mercedesa, Britanca Lewisa Hamiltona, a na postolju se još našao momčadski kolega Verstappena, Meksikanac Sergio Perez.
 
Ovom pobjedom Verstappen je oborio rekord Nijemaca Michaela Schumachera i Sebastiana Vettela po broju pobjeda u sezoni. Do ove utrke sva tri vozača bila su izjednačena na 13, ali Max je uspio ostvariti 14. ovosezonsku pobjedu te sam sjesti na vrh ove liste. Ipak, treba naglasiti kako su Schumacher i Vettel ovaj rekord oborili sa manje utrka voženih u sezoni.
 
U ukupnom poretku vozača Verstappen je prvi sa 416 bodova, njegov momčadski kolega Sergio Perez je drugi sa 280, odnosno pet više od trećeg Monežanina Charlesa Leclerca.
 

Napisao/la 

Odgovori