Izbornik Dalić objavio širi popis imena za Svjetsko prvenstvo

Home
ZAGREB – Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je širi popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje za 20 dana počinje u Katru.

HB Tickets AB

U suradnji s tvrtkom HB Tickets AB, Navijački Radio nudi ulaznice za sportske i glazbene događaje. Naruči ulaznice za FIFA Katar 2022 koje možete pronaći na ovom linku.

Na popisu Vatrenih nalaze se 34 imena, jedno manje nego što je predviđeno, nakon što se u nedjelju u prvenstvenoj utakmici Lokomotive i Hajduka ozlijedio vratar Lovre Kalinić. Dalić će 9. studenoga na konferenciji za medije objaviti konačni popis kandidata za Svjetsko prvenstvo, na kojem se može naći između 23 i 26 igrača. Završni popis igrača HNS mora dostaviti FIFA-i 14. studenoga, a nakon toga moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede, a izbornik Dalić nada se da će ih biti što manje.

„Iznimno nam je žao zbog Lovre te mu želimo što brži i što kvalitetniji oporavak. Taj nesretni događaj potvrđuje da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje igrača te možemo samo poželjeti da do okupljanja više nemamo vijesti vezanih za ozljede“, i dodao: „Na ovom širem popisu su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dva tjedna kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi iznimno radujemo.“

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. studenoga putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga. Dva dana kasnije, reprezentacija putuje u svoj bazni kamp u Katar, a svjetski doprvaci svoj put započinju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom i Belgijom.

Širi popis kandidata za Svjetsko prvenstvo:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović;

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Marin Pongračić, Martin Erlić, Josip Šutalo;

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić, Josip Mišić;

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak.

Napisao/la 

Odgovori