Izbornik Dalić objavio popis igrača za Katar

Home
ZAGREB – Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Katru koje počinje za 11 dana.

Izbornik Dalić izabrao je 26 nogometaša koji će biti u zapisniku i za prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije koja je na rasporedu za točno tjedan dana u Rijadu.

“Vratari su Livaković, Ivušić i Grbić. U obrani će biti Vida, Lovren, Barišić, Juranović, Gvardiol, Sosa, Stanišić, Erlić i Šutalo. Vezni red čine Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Majer, Jakić i Sučić. Naprijed se nalaze Perišić, Kramarić, Petković, Oršić, Budimir i Livaja.”

 

HB Tickets AB

U suradnji s tvrtkom HB Tickets AB, Navijački Radio nudi ulaznice za sportske i glazbene događaje. Naruči ulaznice za Svjetsko Prvenstvo Katar 2022 koje možete pronaći na ovom linku.

S popisa su otpali vratari Kotarski i Labrović, braniči Čaleta-Car i Pongračić, vezni igrači Ivanušec i Mišić te napadači Brekalo i Čolak. Iako su mnogi upravo neka od ovih imena očekivali na popisu, Dalić je uvjeren u svoj odabir.

“Ovo je naša odluka iza koje ja stojim 100 posto, ja sam za nju odgovoran. Imamo veliko samopouzdanje pogotovo nakon zadnjih utakmica u Ligi nacija. Imamo sjajnu reprezentaciju koja je dobro izbalansirana, vrhunske igrače zbog čega su moja očekivanja velika, ali ponavljam nema pritiska niti euforije”, izjavio je Dalić.

Za kraj je izbornik rekao da ima povjerenja u svoju momčad i stožer, ali poziva na oprez.

“Ja sam uvijek optimist. Vjerujem u ove igrače, reprezentaciju, stožer i svoj rad. Očekujem da s ovom grupom igrača možemo napraviti ono što želimo, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu te napraviti i dati sve od sebe”, rekao je izbornik.Nakon prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom reprezentacija putuje u svoj bazni kamp u Katru, a prva utakmica Vatrenih na Svjetskom prvenstvu igra se 23. studenog u 11 sati protiv Maroka.

Odgovori