Plantić će se boriti za WBC Silver pojas

Borilački Sportovi

Olimpijac iz Tokija 2021. i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu Luka Plantić koji je nedavno proslavio 26. rođendan, u subotu, 17. prosinca 2022. boksat će u Solinu za prvu profesionalnu titulu u karijeri – ugledni WBC-ov naslov – WBC Internacional Silver Belt u supersrednjoj kategoriji!

Luka Plantić status i poziciju za borbu WBC-ovu titulu stekao je pobjedom 1. rujna 2022. u svom Solinu protiv bivšeg profesionalnog prvaka, Južnoafrikanca Ryna Liebenberga, nositelja Silver WBC pojasa, kojeg je nakon nekoliko rušenja pobijedio prekidom u četvrtoj rundi.

HB Tickets AB

U suradnji s tvrtkom HB Tickets AB, Navijački Radio nudi ulaznice za sportske i glazbene događaje. Naruči ulaznice za Ligu Prvaka koje možete pronaći na ovom linku.

Ta najveća Plantićeva pobjeda u karijeri, pogotovo dominantan način kojim je izborena protiv visoko rangiranog Liebenberga, lansirala je Plantića među pedeset najboljih u supersrednjoj kategoriji u profesionalnom boksu i omogućila mu da se već nakon tri profi-pobjede bori za WBC-ovu titulu!

Plantićev protivnik bit će također renomirani boksač, iskusni Armenac Khoren Gevor (42) koji u bogatoj karijeri ima omjer od 35 pobjeda (17 nokautima) i 10 poraza i koji je osvojio WBC-ov, IBF-ov i EBU-ov pojas u srednjoj kategoriji.

Izvor: boks-savez.hr

Odgovori