18. kolo HNL-a donosi najveći derbi hrvatskog nogometa

HNL
18. kolo HNL-a sutra će od 13 sati otvorit trenutno vodeća momčad prvenstva Osijek i petoplasirana Gorica susretom koji se igra u Velikoj Gorici. Trener domaće momčadi Krunoslav Rendulić sretan je zbog plasmana u polufinale Kupa, a za Osijek smatra da je njegova momčad spremna te da može pružiti dobar otpor protivniku.

“Osijek je zasigurno jedan od težih protivnika u ligi. Prvi su na tablici i jako malo toga pružaju protivnicima. Jednostavno, morate iskoristiti rijetke njihove pogreške. Primili su svega šest golova. To je momčad koja je satkana od puno dobrih pojedinaca – reprezentativaca. Ali dobro, mi smo spremni i dat ćemo sve od sebe”, najavio je susret Krunoslav Rendulić.

Oprezan je uoči zanimljivog dvoboja bio i trener Plavo-bijelih Nenad Bjelica.

“Gorica ima vrlo dobre pojedince, a i kao momčad su veoma kvalitetni. U zadnjoj utakmici pokazali su veliki karakter. Radi se o jednoj vrlo ozbiljnoj momčadi kojoj se želimo suprostaviti onako kako se suprostavljamo svima. Probat ćemo s visokim presingom i pritiskom na protivničku momčad, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti”, poručio je Nenad Bjelica.

Nešto kasnije, od 17:05 na teren će istrčati drugoplasirana Rijeka i posljednja momčad prvenstva Hrvatski dragovoljac.

Nedjelja je rezervirana za najveći derbi u hrvatskom nogometu. Dinamo će ugostiti Hajduk u 17:30 na Maksimiru, a vatreno krštenje na klupi imat će novi trener Modrih Željko Kopić. Prije njih, u 15 sati igraju Lokomotiva i Šibenik, a 18. kolo zatvorit će u ponedjeljak Istra i Slaven Belupo.

Napisao/la  

Odgovori