Photo by Patrick Case

Barakude se vratile u Zagreb s kartom za Tokio

Home Sport

ZAGREB – Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas je nakon dugih deset dana doputovala u Hrvatsku. Umorni, ali s osmjesima na licima, i ono najbitnije – kartom za odlazak na Olimpijske igre u džepu. Izbornik Ivica Tucak presretan je plasmanom, a igru svoje momčadi u Rotterdamu ocijenio je visokom osmicom, od maksimalne desetke.

“Mislim da smo odigrali briljantan vaterpolo u napadu, u svakoj utakmici imali smo poboljšanje sa igračem više. Obrana vrlo korektna, kao i igra sa igračem manje. Malo više koncentracije nam fali u obrani, kao i bolji protok lopte s igračem više, onda bi se moglo reći da bi to bilo perfektno. Naravno to je jako teško, ali da smo odigrali vrlo dobar turnir, to je sigurno”, poručio je izbornik Tucak.Jučer je izvučen i ždrijeb skupina vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama. Hrvatska je u skupini B zajedno s Australijom, Srbijom, Španjolskom, Kazahstanom i Crnom Gorom. U skupini A nalaze se Južnoafrička Republika, SAD, Mađarska, Grčka, Japan, Italija, a grupnu fazu prolaze po četiri najbolje plasirane reprezentacije iz svake skupine. 

“Izuzev Južnoafričke Republike u Tokiju će svaka reprezentacija moći svakog pobijediti. Tako je uvijek bilo na Olimpijskim igrama. No imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. Ja ću nakon dan-dva, kada mi se malo slegnu dojmovi napraviti plan i program priprema i sparinga, svega onog što nas čeka te ćemo imati dovoljno vremena da budemo pravi”, zaključio je Tucak.Turnir starta 25. srpnja, a finale se igra 8. kolovoza.

Odgovori